sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Day 3

Lähdettiin Kökarista 7:30 ja päästiin alkumatka mukavassa 8m/s sivutuulessa. Föglön saariston läpi ajetaan 2,4 m väylää koneella, sillä varmaa syvyyttä pohjaan ja Bellatrixin lyijykölin väliin jää 10 cm, kölin yltäessä 2,3 m syvyyteen. Suunnitelmissa olisi iltapäiväksi jatkaa Ruotsin puolelle saakka. Tilannearvio tehdään kuitenkin vasta Rödhamnin kohdalla, sillä tuuli on miltei suoraan vastainen ylitettäessä. Tuulen puutteesta johtuen jouduimme eilen käyttämään konetta 11h, joten tänään pitäisi vielä Ahvenanmaan puolelta löytää automaattimittari (sunnuntai), sillä eilen tuli kaivettua esiin molemmat varakanisteritkin. Miehistöllä ei kuitenkaan ollut kanttia kaataa toisen kanisterin sisältöä tankkiin, sillä väri ei ollut kirkas eikä punainen, vaan vihreä. Vasta illalla tuli mieleen että kyseessähän on tietenkin ruotsalainen löpö (länsinaapurimme ei siis ilmeisesti käytä punaista vaan vihreää väriainetta merkatakseen verottoman dieselin), eli aamulla tuli kaadettua sekin tankkiin.
Mikäli päätämme tänään lähteä yli Ruotsiin merkitsisi se sitä että olisimme edenneet HSK:lta Ruotsiin 70 h(tavallinen viikonloppu: pe iltana töiden jälkeen lähtö, su iltana perillä, yöpyöen Barösundissa ja Kökarissa), mikä ei purjeveneelle olkkaan paskempi suoritus.

59*58,8 P
20*35,7 I
9:36
Ossi


Päästiin kuin päästiinkin Ruotsiin!
Aamupäivä meni lopulta hieman pieleen, koska huolimattoman suunnittelun johdosta tuli pari tuntia ylimääräistä ajelua. Föglön saariston läpi kulkevan maantien 5,3m korkea silta jäi nimittäin huomaamatta kartalla, ja jouduimme tulemaan pätkän takaisin päin. Degerbyssä pysähdyimme tankkaamaan ja tutustumaan paikalliseen kahvilaan.
   Koko päivän on ollut mainio keli. Tuulta on riittänyt 5-8 m/s ja sää on muutenkin enimmäkseen suosinut. Ylitys Ruotsiin sujui hyvin, tiukahkossa vastatuulessa fiilistellen. Auringonlasku ehdittiin kuitenkin näkemään ennen Ruotsin rannikolle saapumista, mutta onneksi käyössämme on tunnin verran pidempi vuorokausi ruotsalaisten ollessa aina tunnin jäljessä :D. Matkaa on vielä noin ½ h Furusundiin, jossa on tarkoitus yöpyä. Loppumatka on taittunut koneella, tuulen tyynnyttyä hetki sitten. Huomenna on tarkoitus jatkaa Tukholmaan päin. Kahden todella pitkän päivän (Barösund-Kökar, Kökar-Furusund: á >15h) ei kuitenkaan enää ole tidossa samanlaista urakkaa.

Kuvia tulee tod. näk. illemmalla...

Ålandets Grund, Ruotsi
23:30 (GMT +1)
Ossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti