tiistai 6. heinäkuuta 2010

Gothenburg

s/y Bellatrix saapui eilen alkuillasta Göteborgiin, Länsiruotsin rannikolle. Eilinen päivä meni Göta älviä ja Trollhättanin kanavaa alaspäin ajellessa, ja matka taittui mukavasti noin 2 solmun myötävirtaan. Matkalla oli 6 kpl sulkuja, huomattavasti suurempia kuin mihin Götan kanavassa oli totuttu. Yhdessä Götan kanavan sulussa on vettä noin 800 tonnia, kun vastaava lukema Trollhättanin kanavan suluissa on 12000 tonnia. Trollhättanin kanava onkin kaupallisesti merkittävä kulkuväylä, ja suurimmat - ns. Vänermax alukset - ovat 89 m pitkiä. Suurimmat korkeuserot suluissa olivat vajaat 10 m / sulku.
   Eilisilta vietettiinkin jo Göteborgissa ja ensimmäisenä piti nälkäisen miheistön saada ruokaa, ja mikäs sen parempi paikka kun Hard Rock Cafe :D ! Enempää ei sitten ehdittykkään illalla saada aikaiseksi.
   Nyt aamulla siirsimme vielä veneen vastapäätä olevaan laituriin ja vahvistettiin käsitys iitä ettei tämä, kuten ei moni muukaan satama, ole suunniteltu nykyveneille, niiden massoille, pituuksille, leveyksille tai syväyksille.

Göteborg 11:35 (GMT +1)
Ossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti