maanantai 27. kesäkuuta 2011

Hanko-ÅSS

Hangosta päästiin lähtemään juhannuspäivän iltapäivänä. Keli oli hyvä, sopivasti tuulta ja auringonpaistetta. Tiedossa oli lyhyt pätkä Kasnäsin. Matka taittui pääosin purjein, mutta loppumatkadta tuulen tyyntyminen j kääntyminen vastaiseksi johti purjeiden laskuun. Kasnäsista lähdettiin seuraavana aamuna ja tarkoituksena oli ehtiä jo iltapäivästä Kökariin. Aamupäivä ajeltiin koneella, mutta iltapäivästä saatiin tuulta, joten Jurmon edustalta purjehdittiin aina Kökarin pohjoispuolelle. Kökar Sandviken satama oli poikkeuksellisen täysi. Kökarissa vietetyn iltapäivän ja illan jälkeen päätettiin seuraavana aamuna jatkaa matkaa Maarianhaminaan.
Tällä hetkellä ollaan ÅSS:n vierasvenesatamassa. Kuten aikaisempinakin vuosina, keli senkuin paranee kun lähestytään Ruotsia. Tänään oli nimittäin reissun ensimmäinen lämmin päivä, myös vesillä. Matka taittui vaihdellen purjein ja koneella ja ennen Rödhamnia päästiin tulemaan pätkä spinnulla.
Huomenna jätetään Bellatrix ÅSS:lle ja lähdetään aamulla klo 8 laivalla Kapellskärin kautta Tukholmaan. Paluu on klo 23 ÅSS:lle. Päivän aikana on 7 h aikaa Tukholmassa. Tarkoitus olisi käydä ainakin Hard Rock Cafessa. Huomisesta lisää myöhemmin.
Reissukuvia tullee blogiin jälkikäteen..

Ossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti