tiistai 29. kesäkuuta 2010

Day 11


Näytä s/y Bellatrix 2010 suuremmalla kartalla

Tiistaiaamuna lähdettiin Söderköpingin sulkujen kautta kohti länsirannikkoa. Jo aamusta keli oli turhankin aurinkoinen ja lämmin. Päivän aikana sulutuksia tuli monta ja tällä hetkellä kellutaan 33,3 m korkeudessa merenpinnasta Norsholmin vierasvenesatamassa. Lämpötila ulkona on näännyttävän kuuma, eikä veneen sisäilmakaan ole paljoa viileämpi, kelin ollessahyvin tyyni. Norsholmista oli tarkoitus jatkaa vielä ainakin Roxen järven yli, mutta Norsholmin sulun edessä olevaa rautatiesilta ei aukea enää tänään, joten tänne jäätiin. Syynä on jonkin toisen rautatielinjan katkeaminen, eikä rataliikenteenohjauskeskus voi antaa lupaa sillan avaamiseksi, koska kaikki rautatieliikenne joudutaan ohjaamaan Norsholmin sillan kautta, mutta huomenna klo 8 pitäisi tilanteen olla normaali.
   Sulutus on ollut reissun uusi juttu, mutta kaikki on mennyt hyvin ja ylimääräisiltä kommelluksilta on säästytty. Päivän viimeinen sulutus sujui jäätelöt kädessä "kuin vanhoilta tekijöiltä", kuten joku Bellatrixilla jo totesikin. Suurimmassa osassa suluista korkeuseroa on n. 2,5 m, mutta huomattavasti suurempiakin tulee vielä reissun aikana vastaan. Oheessa muutama kuva ja video sulutuksesta. Sulutus ylös päin kestää n. 10 minuuttia, joten oheiset videot ovat hieman nopeutettuja:

Bellatrix vasammalla alhaalla ^

Bellatrix tuli päivän kaikki sulut samalla paikalla^: kuvassa isomman veneen takana oikealla | 22 m silta - 17 m masto = 5 m välissä

EDIT (21:29 GMT +1): Norsholminkin silta on tällä hetkellä rikki, kunnossa ehkä huomenna aamulla!

Norsholm: 33,3 m merenpinnan yläpuolella
Ossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti