lauantai 17. heinäkuuta 2010

Copenhagen-Loftahammar

Köpiksessä käytiin vielä seuraavana päivänä eläintarhassa katselemassa mm. serkkuja, saukkoja ja jääkarhuja. Copenhagen Zoo on hyvin Helsingin Korkeasaaren tyyppinen eläintarha, lajivalikoima on vaan hieman suurempi. Köpiksestä löytyy nimittäin jääkarhujen lisäksi mm. norsuja, kirahveja ja virtahepoja. Eläintrhassa vietetyn hellepäivän jälkeen ajeltiin paikallisella bussilla keskustaan, josta puolet vielä lähti kaupungille kävelemään ja toinen puolikas jatkoi suoraan veneelle. Illalla olikin kesän ensimmäinen kunnollinen ukonilma.
   Köpiksestä lähdettiin klo 8 kolmen muun suomalaisen veneen kanssa ajamaan kotia kohti. Muut jäivät yöksi jo Trelleborgiin, meidän jatkaessa aina Ystadiin asti. Ruotsin eteläkärkeä kierrettäessä kannataa ajaa Falsterbon kanavan läpi. Lyhyt ja ilmainen kanava oikaisee Falsterboon niemen läpi ja maileja säästyy oikeen mukavasti. Ystad on mukava kesäkaupunki, josta löytyy vanha kaupunki, hiekkarantaa ja satama. Ystadin vierasvenesatamassa koettiin myös todellista pohjoismaista yhteistyötä, kun meidänkin kohdalla veneitä oli neäljässä rivissä; sisimpänä laiturissa kylki kiinni oli tansalainen, heidän kyljessään norjalainen, kolmannessa rivissä me ja vielä uloimpana, meidän kyljessämme kiinni ruotsalainen X-382. Suomessa vastaavaa tuskin saisi onnistumaan, kaikkien jurmottaessa omassa veneessään ja vahtiessa ettei vaan kukaan aja liian lähelle, saati sitten kiinnittyisi kylkeen.
   Ystadista tuli lähtö 8 kahdeksan maissa, venerivien lähtiessä liikkeelle. Ystadista ajeltiin jällen koneella eteenpäin. Päivän päätteeksi löysimme itsemme Hanöbuktenin rantamilta Simrishamnista. Paikka oli jälleen tavallinen ruotsalainen rantakaupunki. Huonona asiana näissä loputtomissa vanhoissa rantakaupungeissa on mukulakiveykset, jotka haittaavat tehokkaasti mm. longboardilla rullailun, jättäen kävelyn ainoaksi mahdolliseksi etenemismuodoksi. Simrishamnin satamassa tavattiin myös pari suomalaista venettä.
   Simrishamnista pitikin lähteä jo ennen kello seitsämää, koska saksalainen vene jonka kylkeen kiinnityimme ilmoitti haluavansa lähteä ennen kahdeksaa. Etenimme peilityynen hanöbuktenin yli aina Öölannin eteläkärjessä sijaitsevaan Grönhögen nimiseen kalastajakylään. Kylässä oli ruokakauppa, eikä oikeestaan muuta, mutta kuitenkin hyvät asvalttitiet rullailua varten.
   Aamulla kun lähdettiin pohjoista kohti saatiin käytännössä huomata kuinka pitkä Öölanti on. Saarihan on ennen ollut varattu kuninkaan mnetsästysmaaksi, jonne on kannettu sen verran riistaa että kuningas on tyytyväisenä saanut herkutella lihalla jokaisen metsäretken jälkeen. Nykyään saari tunnetaan lähinnä kuningasperheen kesäpaikkana. Iltapäivällä oltiinkin jo saaren pääkaupungin vierasvenesatamassa. Borgholmissa oli jonkin verran porukkaa liikenteessä ja kyseessä oli jonkin sortin tapahtumapäivä, sillä miehistön iloksi paikalta löytyi myös katujuoksukisa. Borgholm oli muuten melko samanlainen kun mikä tahansa muukin rantakaupunki, mutta kävelykatu oli hieman parempi ja ruuhkaisempi.
   Eilen päästiinkin vieemin hyvässä sivutuulessa mantereelle, Loftahammariin. Nyt vaikuttaa siltä että tämä päivä ollaan täällä, sillä koko päiväksi on luvattu ukkosta, joten sää ei välttämättä salli etenemistä. Huomenna jatkuu kuitenkin matka taas kotiappäin.

Kuvia tulee ehkä vielä tänään....

Loftahammar
10:52 (GMT +1)
Ossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti